preskoči na sadržaj
Kutak za roditelje

Dragi roditelji,

na ovim stranicama možete naći različite poveznice i zanimljive brošure uz pomoć kojih možete djetetu objasniti nesvakidašnje pojave, opasnosti i pomoći djetetu da se dobro nosi sa svojim emocijama.

 

Tribina: "Ti samo uči, ja ću ostalo!"

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" poziva vas na Tribinu pod nazivom "Ti samo uči, ja ću ostalo!", koja će se održati 1. lipnja 2022. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.

Dragi roditelji, stručni suradnici i nastavnici,

kada su u pitanju djeca, njihova školska postignuća s pravom zauzimaju visoko mjesto na listi roditeljskih prioriteta. Bolja naobrazba može značiti i manje problema u budućnosti. Poticanje od strane roditelja, pravilna procjena djetetovih interesa i mogućnosti značajno doprinosi razvoju djeteta u zadovoljnu i ispunjenu odraslu osobu. Na žalost, ova dobra želja ponekad ima vrlo loše posljedice: odlikaše koji nemaju razvijene i druge, jednako važne vještine, mlade ljude koji raspolažu relativno dobrim teoretskim znanjem, bez praktične koristi u svakodnevnom životu.

U praksi Centra za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti susrećemo roditelje koji svojoj djeci daju jasnu poruku da je učenje i skupljanje dobrih ocjena JEDINI njihov zadatak. O posljedicama ovakvog načina razmišljanja govorit ćemo na tribini "Ti samo uči, ja ću ostalo!"

Priloženi dokumenti:
17-E-Tribina062022.pdf

Tribina: "Kraj školske godine - muka ili veselje?"

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" poziva vas na Tribinu pod nazivom Kraj školske godine-muka ili veselje?, koja će se održati 11. svibnja 2022. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala.

 


 

Priloženi dokumenti:
16-E-Tribina052022.pdf

Tribina „Obitelj, obiteljske tajne i savezi“

U svakoj obitelji postoje tajne, međutim ukoliko su one učestale i trajne, to može dovesti do loših međusobnih odnosa. Savezi su također prisutni, ali se postavlja pitanje u kojoj mjeri su prirodni i poželjni. Na pitanja:“ Koje su to dobre, a koje loše tajne? Koji savezi su poželjni?“ odgovorit ćemo na našoj tribini.
Tribina je namijenjena roditeljima, a organizira je Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba.

Tribina „Obitelj, obiteljske tajne i savezi“ održat će se u četvrtak, 31. ožujka 2022. godine, s početkom u 18 sati putem You tube kanala, a vodit će je mr. Snježana Šalamon, dipl. socijalna radnica.

Molimo da svoju prijavu uputite elektronskom poštom na adresu: andreja.radic@stampar.hr

"Kako s djecom i mladima razgovarati o Ukrajini"

Forum za slobodu odgoja pripremio kratku publikaciju namijenjenu odraslima - roditeljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima - sa smjernicama za potporu i podršku djeci i mladima u ovim teškim trenucima.


Publikacija "Kako s djecom i mladima razgovarati o Ukrajini" dostupna je na poveznici:

https://fso.hr/wp-content/uploads/2022/02/2022-Kako-s-djecom-i-mladima-razgovarati.pdf

Tribina "Pritisak vršnjaka-je li baš uvijek negativan?"

U prilogu dostavljamo poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" na Tribinu pod nazivom "Pritisak vršnjaka - je li baš uvijek negativan?", koja će se održati 22. veljače 2022. godine s početkom u 18,00 sati putem Youtube kanala.

O vršnjačkim skupinama i pritisku koji one vrše na svoje članove često se govori u negativnom svjetlu. Osobito se (s pravom) naglašava njihov utjecaj na pojavu konzumiranja alkohola i drugih droga i na ostale oblike negativnih ponašanja. S druge strane, jasno je da je osjećaj pripadanja i uklopljenost među vršnjake važna za razvoj i sazrijevanje djece i mladih. Je li vršnjački pritisak uvijek negativan, odnosno može li on dovesti i do pozitivnih posljedica? O tome ćemo govoriti na tribini „Pritisak vršnjaka – je li baš uvijek negativan?“ Pozivamo vas da nam se pridružite.

U privitku možete vidjeti poziv na Tribinu.

Molimo da se prijavite na e-mail adresu: andreja.radic@stampar.hr

Programi i podrška Centra za zdravlje mladih

Centar za zdravlje mladih, Zagreb, Heinzlova 62a surađuje s osnovnim i srednjim školama na području grada Zagreba, a njihova uloga je povećati dostupnost zdravstvenih sadržaja vezanih za zaštitu mentalnog zdravlja i promociju zdravih stilova života djece i mladih. U privitku nalazi se obavijest o programima podrške i pomoći koje se pružaju u Centru za zdravlje mladih te letak za učenike i brošure za roditelje učenika.

Napominjemo da su sve usluge Centra besplatne za korisnike i za njih nije potrebna uputnica liječnika.

Mentalno zdravlje grada Zagreba

U Centru za zdravlje mladih predstavljen je web portal „Mentalno zdravlje grada Zagreba”.

Riječ je web portalu na kojemu su, na jednom mjestu, objedinjeni svi projekti Grada i gradskih zdravstvenih ustanova u području mentalnog zdravlja kao i brojni drugi projekti koji se financiraju iz Proračuna Grada Zagreba u navedenom području. Na portalu su ujedno objedinjene stručne informacije koje će svim skupinama građana koje trebaju podršku i pomoć osigurati jednaku dostupnost službi za mentalno zdravlje i njihovih programa. Izvor.

 

Na portalu se nalaze kartice Podrška gdje je moguće pronaći informacije o tome gdje potražiti pomoć stručnjaka, korisne vježbe i savjeti. Zatim na kartici Mentalno zdravlje može se vidjeti vrste teškoća, glavne informacije o mentalnom zdravlju te pogledati projekte na kojima se može sudjelovati. U kartici Informacije nalaze se vijesti, događanja, publikacije i video materijali o menatlnom zdravlju.

Plavi telefon

Plavi telefon kao najstarija linija pomoći želi pomoći učenicima kojim imaju potrebu za stručnom pomoći jer su: ANKSINZNI, DEPRESIVNI, IMAJU STRAHOVE, SKLONI SU SAMOOZLJEĐIVANJU, IMAJU PROBLEMA S PREHRANOM TE OVISNOSTI O INTERNETU I DRUGIM PROBLEMIMA.

PLAVI TELEFON ima vlastito savjetovalište za mlade i roditelje OTVORENA VRATA koje će mladima i roditeljima biti na raspolaganju od ponedjeljka do subote i pružiti mogućnost razgovora sa stručnim suradnicima terapeutima (NLP, TA, GESTALT I REALITETNA TERAPIJA).

Savjetovalište pruža BESPLATNO SAVJETOVANJE za sve korisnike koji se prijave na broj PLAVOG TELEFONA 48 33 888 svaki radni dan od 9 do 20 sati i dogovore termin dolaska.

"Sram i sramežljivost-što ćemo sad?"

Jesu li sram i sramežljivost isto? Često mislimo da jesu, ali ipak postoji razlika.

Pozivamo vas na aktivno sudjelovanje na tribini "Sram i sramežljivost-što ćemo sad?" koja će se održati 26. siječnja 2022. godine u 18 sati putem You tube kanala.
 

Tribinu organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade.


Sve zainteresirane molimo da se prijave na e-mail: andreja.radic@stampar.hr

U prilogu se nalazi pozivnica na tribinu!

 

Priloženi dokumenti:
13 E-Tribina-26.01-short.pdf

"Ovisnost o internetu-istina ili mit"

U prilogu vam dostavljamo poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" na Tribinu pod nazivom "Ovisnost o internetu-istina ili mit", koja će se održati 14. prosinca 2021. godine s početkom u 18,00 sati putem You tube kanala, a vodit će je mr. Snježana Šalamon, dipl. socijalna radnica.

Molimo da se prijavite na e-mail adresu: andreja.radic@stampar.hr, a više o tribini pročtajte u prilogu.

 

Priloženi dokumenti:
E-Tribina-2021-14-12.pdf

"Droge i COVID-pandemija unutar pandemije?"

U prilogu vam dostavljamo poziv Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" na Tribinu pod nazivom "Droge i COVID-pandemija unutar pandemije?", koja će se održati 25. studenoga 2021. godine s početkom u 18,00 sati, putem You tube kanala.

Na tribini će novonastaloj situaciji, ovisničkim ponašanjima i što o svemu kaže praksa govoriti mr.sc. Lucija Sabljić, dipl. socijalna pegagoginja.
Prijave se odvijaju putem maila andreja.radic@stampar.hr

Priloženi dokumenti:
11 E-Tribina-25.11-2021-najava.jpg

Potres
COVID-19
Zaštita djece na internetu
Poziv na tribinu

Dragi roditelji,

pozivamo vas na tribinu "Tajne dobre komunikacije između roditelja i djeca" koja će se održati u ponedjeljak, 16. ožujka 2020.godine, s početkom u 18,00 sati u Centru za mlade, Heinzelova ulica 62a.


Predavanje organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", a vodit će mr. Snježana Šalamon, dipl. soc. radnica.

Veselimo se vašem dolasku!

Priloženi dokumenti:
tribina.pdf

TražilicaŠkolsko zvono


Ulazi u školu


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Školske online novine

Anketa za učenike
od 5. do 8. razreda OŠ Otok:

https://forms.office.com
/r/4RHfzzsTzX

 

Otoktok pratite na (klikni na sliku ili ovdje)


Virtualna knjižnica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 10. 2021.

Ukupno: 28490
Ovaj mjesec: 267
Ovaj tjedan: 88
Danas: 27

Korisni linkovi
Facebook

e-Dnevnik

CARNnet

Sluzbene stranice

preskoči na navigaciju