preskoči na sadržaj
VIJESTI

U susret različitostima

Radionicu U susret različitostima vodile su učiteljica Julia Jakovčev i knjižničarka Iva Eskeričić u sklopu Erasmus+ projekta Tolerancija za različitost u suvremenoj učionici.

Učenice su prvo pogledale videozapis o ljudima s Downowim sindromom. Nakon kratkog razgovora s učiteljicom i knjižničarkom učenice su shvatile kako Downov sindrom nije bolest te da su osobe s navedenim sindromom iznimno blage i prijateljski raspoložene. Obzirom da se uskoro obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom učenici su na radionici izradili čarapice od glinamola koje su zatim bojali akrilnim bojama. Glinamol smo rezali modlom napravljenim na 3D printeru na čemu zahvaljujemo Elektrotehničkoj školi.

Ostale fotografije pogledajte klikom na [opširnije].

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Eskeričić  datum: 25. 2. 2022. 11:49

Radionica "U susret različitostima"

Tijekom zimskog odmora učenika, učiteljica razredne nastave Julia Jakovčev i školska knjižničarka Iva Eskeričić, održat će radionicu pod nazivom "U susret različitostima".


Radionica će se održati u školskoj knjižnici

u utorak 22. veljače 2022. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Eskeričić  datum: 17. 2. 2022. 17:04

Online edukacija

Kolegice iz Osnovne škole Frana Galovića su se vrlo rado odazvale pozivu ravnateljice Zadravec-Komšić i održale nam online edukaciju pod nazivom Erasmus Plus početnica.
Na internetu se nalazi puno različitih informacija o Erasmus projektima no kolegice su sažeto i jasno objasnije najvažnije dileme i probleme. Također, podijelile su s nama primjere dobre prakse kako bi nam pokazale kako je lijepo otići na mobilnost jer se tako upoznaju druge kulture, a s druge strane izazivamo sebe na razvijanje i daljnje učenje.

Kolegicama hvala od srca!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Eskeričić  datum: 7. 2. 2022. 11:04

Erasmus + projekt

Glavni cilj ovog projekta je usvajanje novih metoda poučavanja (uključujući i emocionalni aspekt) te poboljšanje rada i pristupa učitelja s djecom koja se ističu i otežano sudjeluju u odgojno – obrazovnom procesu. To su učenici s teškoćama u ponašanju, emocionalnim teškoćama i djeca nacionalnih manjina. Želimo postići bolju inkluziju potrebitih učenika te stvoriti što ugodniju radnu okolinu, što je neophodno za kvalitetno provođenje suvremenog odgojno-obrazovnog procesa. Kako smo i naveli u našem Europskom razvojnom planu, naši temeljni ciljevi su: razvoj međuvršnjačke tolerancije u suvremenoj učionici, motivacija učenika i učitelja za stvaranje povoljnijih međuvršnjačkih odnosa i ugodnije atmosfere u razrednom odjelu, unaprjeđenje timskog rada kroz suradničko učenje i provođenje projektnih aktivnosti (dramski odgoj, stvaranje pokretom kroz glazbu, tjelesne aktivnosti i povećanje taktilnih iskustava) te stvaranje međuvršnjačkog suradničkog ozračja koje je neophodno za kvalitetan rad i boravak u školi. Želimo usvojiti nove metode u poučavanju učenika koji se ističu (problemi u ponašanju, jezične barijere i kulturna različitost) i zbog toga imaju teškoće u izvršavanju svakodnevnih školskih obveza. Radom na projektu željeli bismo jačati stvaranje veza među članovima našeg tima. Naš plan je ostvariti ciljeve na primjeru suradnje učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja koji imaju ulogu komunikatora, motivatora i voditelja. Projektne aktivnosti će obuhvatiti radionice za djelatnike i reorganizaciju nastave. Mobilnost naših djelatnika smatramo važnim dijelom njihova profesionalnog usavršavanja. Planiramo veći broj međunarodnih aktivnosti: mobilnost učitelja u projektima Erasmus+ (KA1), sudjelovanje na seminarima i webinarima s ciljem profesionalnog stručnog usavršavanja te organizacija predavanja i radionica s ciljem prenošenja iskustava. Smatramo da ćemo sudjelovanjem na odabranim edukacijama integrirati naše ciljeve vezano za ovaj projekt s općim ciljevima koje smo postavili za Školu, a to su sljedeći: upoznavanje novih i raznovrsnih pristupa i metoda motiviranja učenika; informiranje o europskim odgojno-obrazovnim trendovima i motivacija za cjeloživotno obrazovanje. Želimo razvijati kompetencije i vještine koje se odnose na niz pristupa i metoda učenja i poučavanja. Potrebna su nam nova teorijska i praktična znanja. Učitelji već imaju znanja i kompetencije koje su stekli tijekom svog formalnog obrazovanja te ih kontinuirano usavršavaju. Ovim projektom žele rad u našoj Školi dovesti na višu razinu te uvesti značajne promjene. Zbog novih izazova i različitosti za koje nismo dovoljno educirani te zbog potrebe za cjeloživotnim obrazovanjem i promjene vremena u kojem živimo odlučili smo potražiti edukacije izvan granica naše države. Kao odgojno-obrazovni djelatnici naše škole neprestano se formalno i neformalno usavršavamo na nacionalnoj razini, ali imamo želju educirati se na međunarodnoj razini kako bismo bili ukorak s najnovijim europskim trendovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Iva Eskeričić  datum: 7. 2. 2022. 11:03
 


TražilicaŠkolsko zvono


Ulazi u školu


Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Školske online novine

Anketa za učenike
od 5. do 8. razreda OŠ Otok:

https://forms.office.com
/r/4RHfzzsTzX

 

Otoktok pratite na (klikni na sliku ili ovdje)


Virtualna knjižnica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 10. 2021.

Ukupno: 28490
Ovaj mjesec: 267
Ovaj tjedan: 88
Danas: 27

Korisni linkovi
Facebook

e-Dnevnik

CARNnet

Sluzbene stranice

preskoči na navigaciju